HoorToren

Interactieve lespakketten over het gehoor en geluid voor alle groepen van de basisschool.

Prijs: 35,95
(excl. verzend- en administratiekosten)
Bestelnummer: 3710P
Op voorraad

Samenstelling lespakket

Omschrijving Prijs
Aantal
HoorToren € 35,95

Beschrijving

De HoorToren is een stevige bewaardoos met lespakketten voor alle groepen van de basisschool. Voor de onderbouw zijn er vrolijke vertelposters, voor de bovenbouw gelamineerde opdrachtkaarten. Voor de bovenbouw is ook de dvd Disco-oor in de HoorToren opgenomen, een film over geluid en preventie van gehoorbeschadiging. Het interactieve karakter van de lespakketten maakt dat leerlingen er graag mee werken, maar ook dat de informatie beter tot ze doordringt.

Het lesmateriaal is gedifferentieerd naar vier niveaus. Bij alle materialen hoort een handleiding met extra lessuggesties en kopieerbare werkbladen. De HoorToren is zowel geschikt voor gebruik in de klas als voor een (schoolbreed) project.

Bij de HoorToren hoort een digitale decibelmeter. Uw leerlingen meten daarmee exact hoeveel decibel verschillende geluiden voortbrengen.

Van de HoorToren is nu ook een digitale versie online beschikbaar: www.hoortoren.nl. Deze versie is geschikt voor het digibord. Bovendien is de digitale HoorToren uitgebreid met een opdrachtkaart voor groep 7 en 8 die dieper ingaat op mogelijkheden om het gehoor te beschermen. Ook nieuw zijn de toetsen voor groep 5 en 6 en voor groep 7 en 8, zodat de leerlingen – en de leerkracht – kunnen controleren of ze de opgedane kennis hebben onthouden. De online versie mag vrij gebruikt worden in de klas. Leerlingen kunnen zelfstandig met de materialen aan de slag. Voor het leereffect is begeleiding door de leerkracht aan te bevelen.

De HoorToren werd ontwikkeld in opdracht van de Nationale Hoorstichting.

Dit lespakket ontving van het Centrum Gezond Leven het predicaat ‘Goed Beschreven: De HoorToren

Specificaties