Lesprogramma's

Lekker Fit!

Lekker Fit! het lespakket voor een gezonde leefstijl. Lekker Fit! maakt basisschoolleerlingen op een leuke en leerzame manier vertrouwd met de voordelen van een gezonde leefstijl.

Lees meer

Volwassen worden lespakket

GRATIS vernieuwd lespakket over de puberteit voor het basisonderwijs (groep 7-8) en het voortgezet onderwijs

Lees meer

Toolbox Gezonde Voeding en Opvoeding voor Peuters

De toolbox ‘Gezonde Voeding en Opvoeding voor Peuters‘ bevat acht interactieve workshops om de boodschap over gezonde (op)voeding over te brengen op ouders van peuters. De informatie en opvoedtips in de workshops en de bijbehorende ouderbrochure, geven ouders een handvat om gemakkelijker gezonde keuzes te maken voor hun kind en voor zichzelf!

Lees meer

BANG - Angst als vriend of vijand

Eén op de vijf mensen krijgt in zijn leven te maken met serieuze angstklachten of een dwangstoornis. Ook bij kinderen in de basisschoolleeftijd komen deze klachten voor.

Lees meer

PRIMA aanpak van pesten (VO)

Lespakket over pesten gebaseerd op de film SPIJT!

Lees meer

DOiT

DOiT maakt leerlingen van de leerjaren 1 en 2 van het voortgezet onderwijs op een leuke en leerzame manier vertrouwd met de voordelen van een gezonde leefstijl.

Lees meer

HoorToren

Interactieve lespakketten over het gehoor en geluid voor alle groepen van de basisschool.

Lees meer

Blik in de Klas

Het lespakket Blik in de Klas met gratis weblessen over blik en blikrecycling. Op deze pagina bestelt u de bijbehorende cadeautjes en certificaten.

Lees meer

Plastic Power. Alles over plastic recycling

Hoe wordt plastic gemaakt? Welke producten maken we van plastic? Waarom kun je plastic afval beter scheiden? Hoe werkt het plastic recyclingproces? Welke producten maken we van gerecycled plastic?

Lees meer

Activeer je hersenen! (groep 7-8)

Een educatieve, digitale game met de hersenen in de hoofdrol.

Lees meer

Zet je hersenen aan het werk!

Een fascinerend boekje over de hersenen.

Lees meer

Nah dran!

Duitstalig informatieboekje voor leerlingen die al een paar jaar Duits hebben gehad, en voor de keus staan om Duits in hun vakkenpakket op te nemen.

Lees meer

Kommst du mit?

Kommst du mit? is bedoeld voor de hoogste groep van het basisonderwijs (groep 8) en voor kinderen in de brugklas van het voortgezet onderwijs: kinderen in de leeftijd van 11-13 jaar.

Lees meer

Glas: eindeloos mooi!

Interactief lesmateriaal over glas en over glasrecycling. De boodschap van het lespakket is: gooi al je glas in de glasbak, dan kan het eindeloos hergebruikt worden!

Lees meer

Supershopper

SuperShopper is een programma voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Het bestaat uit twee lessen op school en een speurtocht in een plaatselijke supermarkt. Het is een verdieping op Smaaklessen, SchoolGruiten en Lekker Fit!.

Lees meer

SuperChefs

SuperChefs is een serie van acht wekelijkse kookworkshops voor kinderen van 10-12 jaar (groep 7/8). Ze ontdekken hoe gezond, lekker en gemakkelijk koken kan zijn. De jonge koks leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd en tussendoortjes kunnen klaarmaken. Het programma is een verdieping van Smaaklessen, SchoolGruiten en Lekker Fit!.

Lees meer

Epilepsie: Kortsluiting in je hersenen

Informatie over epilepsie. Met dvd 'Geen bereik', het verhaal van twee jongeren met epilepsie.

Lees meer

Dammen: Ontdek het zelf!

Laat uw leerlingen spelenderwijs de regels van het damspel én het plezier in het spel ontdekken!

Lees meer

Lespakket Tandenpoetsen

Trammelant in Tandenland gaat over mondgezondheid. Het is een project voor groep 1 t/m 4. Ieder kind krijgt o.a. een prentenboek en verspreid over het schooljaar worden drie animatiefilmpjes vertoond. De prentenboeken gaan uiteindelijk mee naar huis zodat ook daar aandacht aan het project wordt besteed.

Lees meer

Thuis in het Sophia Kinderziekenhuis (groep 5/6)

Een kijkje achter de schermen van een bijzonder ziekenhuis Leerlingen leren onder andere waarom er kinderziekenhuizen zijn en wat deze ziekenhuizen zo bijzonder maakt.

Lees meer

Thuis in het Sophia Kinderziekenhuis (groep 7/8)

Een kijkje achter de schermen van een bijzonder ziekenhuis Leerlingen leren onder andere waarom er kinderziekenhuizen zijn en wat deze ziekenhuizen zo bijzonder maakt.

Lees meer

Bekijk het!

Over het oog en de werking van een bril. Met veel leuke oogtestjes.

Lees meer

Mijn kronkel heet scoliose

Scoliose is een groeistoornis van de wervelkolom; 1 op de 25 jongeren heeft er last van. Reden dus om dit onderwerp in uw klas te behandelen.

Lees meer

Het gezonde leefstijlspel

Maak dagelijks gezonde keuzes in je eigen wijk.

Geschikt voor iedereen die met ouders werkt van kinderen in de leeftijd 0-12 jaar. 

Lees meer

Kruip eens in de huid van een ander

Een huidaandoening heeft iedereen wel eens. Denk maar aan ziektes zoals rode hond, waterpokken of acné (jeugdpuistjes).

Lespakket is geschikt voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

Lees meer

Doe het eens anders

Het Dalton praktijkboek ‘Doe het eens anders’ levert vervolgens vele concrete voorbeelden en stimuleert tot het nemen van nieuwe didactische initiatieven.

Lees meer

Dalton spel

Het speciaal ontwikkelde Dalton spel kan gezien worden als een strategisch vertrekpunt voor zowel beginnende Daltonscholen als voor Daltonscholen die inmiddels het predikaat hebben.

Lees meer

Waarom? Daarom!

In korte schetsjes koppelt Hans Wenke actuele waarnemingen aan persoonlijke ervaringen als kind, als leerling, als student en als beginnend leerkracht. Wat hij aantoont is dat de leraar als persoon ongelooflijk belang- rijk is. Wat hij aantoont is dat de leraar als persoon ongelooflijk belang- rijk is. Het gaat er niet alleen om wat de leraar allemaal kan, maar juist hoe die is als persoon. Vanuit kwetsbaarheid, betrouwbaarheid, passie en humor dient hij te onderwijzen en op te voeden, waarbij de filosofie van Hans Wenke is: “Alles wat kinderen zelf kunnen, dient de leerkracht/ opvoeder niet te doen!”

Lees meer

DALTON onderwijs, een ontwikkelingsgerichte inspiratie

Het onderwijsmodel dat Helen Parkhurst ontwierp, inspireert onderwijsgevenden nog voortdurend. Het Dalton Plan blijkt niet alleen in Nederland, maar in vele landen in de wereld naadloos aan te sluiten bij de actuele vormgeving van onderwijs.

Lees meer

Dalton opzoekboekje

Het Dalton opzoekboekje geeft de leerlingen tal van handelingswijzers en ideeën om de taakopdrachten nog zelfstandiger te kunnen uitvoeren.

Lees meer

Hedra Drankenkartons

Met het lespakket Drankenkartons kunt u uw leerlingen klassikaal of zelfstandig laten werken aan het thema recycling. Het lespakket is ook geschikt voor een presentatie of spreekbeurt. Inclusief prijsvraag, waarmee uw klas een bezoek aan de recyclingfabriek kan winnen. (Het lespakket is voldoende voor 30 leerlingen)

Lees meer

De Basisagenda 2019-2020

De Basisagenda 2019-2020 is dé agenda voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De agenda ontleent zijn kracht aan zijn educatieve karakter, overzichtelijkheid én betaalbaarheid. Leren werken met een agenda?

Lees meer